Interview John Haanen in DWDD

Er worden mooie resultaten geboekt met de immuuntherapie!
De behandeling wordt wel vergoed, maar het verdere onderzoek niet.
Daarom hebben wij samen met John Haanen besloten om ons oorspronkelijk doel te handhaven en het onderzoek van de TIL therapie financieel te blijven steunen.

Een interview met professor John Haanen over het onderzoek naar de TIL therapie bij De Wereld Draait Door:

Bekijk het interview HIER

5-jarig bestaan stichting en volleybalwedstrijd

Voor Landstede Volleybal staat zaterdag 5 maart de laatste reguliere wedstrijd van de competitie op het programma. In het eigen Landstede Sportcentrum neemt de Zwolse ploeg het vanaf 20.00 uur op tegen Seesing Personeel | Orion. Sportief gezien een belangrijk duel, aangezien beide teams graag als nummer twee beginnen aan de play-offs om de landstitel. Maar het draait zaterdag niet alleen om de tweede plaats, want het volleybalduel staat tevens in het teken van de stichting ‘Linda tegen melanoom’.

Zaterdagavond tijdens de confrontatie tussen Landstede Volleybal en Seesing Personeel | Orion zamelen we geld in door met de collectebus rond te gaan. Maar daar blijft het niet bij. Wensink Zwolle, de mobiliteitspartner van Landstede Volleybal, stelt speciaal voor dit goede doel namelijk voor één dag een Ford Mustang beschikbaar. De Ford Mustang komt zaterdag op het center court van het Landstede Sportcentrum te staan en als bezoeker van de wedstrijd maak jij – door middel van een verloting – kans op een mooie rit in een dergelijke fraaie auto. De opbrengst van de verloting gaat volledig naar ‘Linda tegen melanoom’.

De sponsoren die dit mogelijk maken zijn:

Coenradi Logos Wensink Ford Pintip.nl

Weer 30.000 euro voor het onderzoek

check feb 2016Dit jaar hoopt de stichting het plafond van honderdduizend euro te doorbreken. Ze is hard op weg. De teller staat op liefst 87.500 euro en onlangs werd er met alweer een cheque voor het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam een voorschot genomen op die mijlpaal. De cheque van 30.000 werd in ontvangst genomen door onderzoeksleider John Haanen van het Antoni van Leeuwenhoek.

Knipactie door Kapsalon Hairstudio Variaty uit Almere

2015-11 Kapsalon Variaty

Linda was klant bij Kapsalon Hairstudio Variaty en Angela Hermus kan zich Linda herinneren als zeer positief en gezellig. Ze wilde iets voor ons doen en woensdagmiddag 18 november heeft zij geknipt voor onze stichting. Dit heeft het mooie bedrag van € 101,00 opgebracht. Angela en iedereen die hieraan heeft meegewerkt, super bedankt voor dit mooie initiatief !

Harry was nog maar 59 jaar

Harry de WitHarry de Wit uit Zwolle kreeg een paar maanden geleden het verschrikkelijke nieuws dat hij een uitgezaaid melanoom had. Om verder lijden te besparen heeft hij besloten tot euthanasie.

Op 15 oktober is hij rustig ingeslapen. Zijn laatste wens was in plaats van bloemen bij de plechtigheid een donatie te schenken aan Stichting Linda tegen melanoom.

Dit heeft het bedrag van € 527,00 opgebracht. Wij wensen zijn familie en naasten heel veel sterkte en kracht met dit verlies.

Halve marathon voor Linda

Suzanne en JudithSuzanne Don heeft samen met Judith van Meerendonk de halve marathon in Eindhoven gelopen op 11 oktober 2015.

Suzanne Don kreeg in maart van dit jaar te horen dat ze een melanoom had. Na enkele operaties is het melanoom op haar enkel in totaliteit verwijderd en waren er gelukkig ook geen uitzaaiingen.

5 Maanden na deze ingrijpende gebeurtenis wilde ze hier iets positiefs mee gaan doen. Ze is samen met haar vriendin gaan trainen voor de halve marathon om zich in te zetten en aandacht te schenken aan onze stichting. Ze heeft zich laten sponsoren en dit heeft het mooie bedrag van € 171,10 opgebracht.

Rommelmarktspullen verkocht ten bate van de stichting

rommelmarktspullen verkocht (Small)Gerda Fijn uit Wezep heeft diverse artikelen verkocht op een rommelmarkt.  Dat heeft een bedrag van € 155,00 opgeleverd.

Dit heeft zij geschonken aan onze stichting. Wat een super mooi en lief initiatief !

Wandelen voor Stichting Linda

Hij komt overal en praat met iedereen. De wandelaar. Eigenlijk is lopen gewoon de manier om mensen te ontmoeten. Dus ook om ze te vertellen wat ze kunnen doen ter voorkoming van huidkanker. Om ze vervolgens te wijzen op Stichting Linda tegen Melanoom.

wandelen voor linda (1)Zwollenaar Leo de Wit kreeg er meteen een goed gevoel bij. Het idee dat hij zou gaan wandelen voor de stichting. Om geld in te zamelen, om pr te bedrijven en voorlichting te geven. De ziekte van zijn vrouw had hem een groot gevoel van machteloosheid bezorgd en nu kon hij eindelijk iets terugdoen. “Inmiddels is ze schoon verklaard. Maar neem van mij aan dat het idee dat je zelf niets kunt doen om jouw vrouw beter te maken moedeloos maakt”, zegt De Wit in de woning van Hennie en Ria Machielsen, de ouders van de een paar jaar geleden aan een melanoom overleden Linda. Vader Hennie beloofde zijn dochter op het eind van haar leven om iets te doen tegen deze verschrikkelijke ziekte, die nog steeds enorm wordt onderschat. De Stichting Linda tegen Melanoom was een feit. Elke euro die wordt opgehaald is bestemd voor een onderzoek dat momenteel loopt in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam. Daar wordt een methode getest die in Amerika succesvol is gebleken. Lichaamseigen witte bloedcellen worden uit het lichaam gehaald, vermenigvuldigd en teruggeplaatst om de strijd aan te binden met de tumor. Bij menig patiënt die binnen de reguliere geneeswijze is opgegeven, blijkt dat aan te slaan. In de Verenigde Staten althans. Om het hier vergoed te krijgen van Nederlandse zorgverzekeraars is echter bewijs van Hollandse bodem nodig.

wandelen voor linda (2)Hennie Machielsen: “Wat ik heb begrepen van professor dokter John Haanen (onderzoeksleider, red.) is dat het onderzoek is terechtgekomen in een fase waarin het van klein naar grootschaliger kan. Er is echter nog veel geld nodig.” De Wit als wandelende ambassadeur kan daar een steentje aan bijdragen. “Je kunt mij sponsoren voor bijvoorbeeld de Nijmeegse Vierdaagse. Op de site kan je heel makkelijk via iDEAL een bedrag overmaken wat dan rechtstreeks naar Stichting Linda gaat. Daarnaast heb ik een shirt van de stichting aan en deel ik buttons uit. Het mooie van de Nijmeegse is dat je in aanraking komt met mensen uit heel het land. Eigenlijk ben ik normaal gesproken helemaal niet iemand die zomaar tegen een ander begint te praten. Nu ik een verhaal heb te vertellen gaat dat een stuk makkelijker.” Daarvoor hoeft De Wit niet te wachten tot de Nijmeegse. Hij is een fervent wandelaar, gaat meedoen aan meerdere lopen voor Stichting Linda en zal ook tijdens zijn wandelingen in Zwolle ambassadeur zijn. “Het mooie weer zit er weer aan te komen. Dat betekent dat mensen er weer zomers en soms onbeschermd bij lopen. Zodra de gelegenheid er is, wijs ik bijvoorbeeld jonge dames op de gevaren.” Het belang van preventie kan niet genoeg worden benadrukt, weet ook Ria Machielsen. “Het vroeg herkennen van een melanoom is heel belangrijk, net zoals dat jonge mensen er bewust van zijn dat zonneschijn niet alleen heel prettig maar ook gevaarlijk kan zijn vanwege de straling.”

Hennie en Ria Machielsen merken dat de stichting op veel sympathie kan rekenen. In een paar jaar tijd zijn er tal van acties op touw gezet door derden om geld binnen te halen. Soms op heel originele wijze. Een wandelend uithangbord was er alleen nog niet. “Wij zijn heel blij dat Leo dit doet”, zegt Hennie Machielsen. De Wit zelf besluit: “Ik ga door zolang ik kan. Het wordt een wandeling zonder einde voor het goede doel.”
Wie de stichting rechtstreeks wil steunen kan een bedrag overmaken op rekeningnummer
NL08RABO0160057477 t.n.v. Stichting Linda tegen Melanoom.

Men kan ook een bedrag overmaken voor de stichting via de site:

http://devierdaagsesponsorloop.nl/leo-wit

30 MEI 2015: Huidkankerdag

BiancaDit is een bericht van Bianca, Praktijk voor huidverzorging (te Heino)

In tien jaar tijd is het aantal mensen dat voor het eerst de diagnose huidkanker krijgt verdrievoudigd van 15.000 naar meer dan 45.000 personen per jaar. Om hiervoor aandacht te vragen, organiseren dermatologen in Nederland de Nationale Huidkankerdag, dit jaar gebeurt dat voor de derde keer op 30 mei 2015. Consumenten kunnen in 80 ziekenhuizen en behandelcentra vlekjes laten beoordelen door dermatologen. Inschrijven hiervoor kan tot en met 25 mei, maar de meeste ziekenhuizen zijn op dit moment al volgeboekt.
Als je een afwijking op de huid niet vertrouwt, ga naar de huisarts. Beter één keer te veel dan één keer te weinig. De huisarts beoordeelt de afwijking en indien de huisarts de afwijking ook niet vertrouwt, verwijst deze in het merendeel van de gevallen naar een dermatoloog. Deze zal de definitieve diagnose stellen en de klant behandelen volgens de huidig geldende richtlijnen.

Actie tegen melanoom
Zoals de meesten misschien al weten wordt mijn moeder op dit moment behandeld tegen uitzaaiingen van een melanoom (huidkanker). Negen jaar geleden heeft ze een melanoom succesvol laten verwijderen; gelukkig was die toen niet uitgezaaid. Dat een melanoom agressief kan zijn, blijkt dat er in december 2014 helaas uitzaaiingen gevonden zijn..
Nu wordt ze behandeld met een immuuntherapie. Deze therapie is relatief kort bekend in Nederland en heeft goede resultaten bij allerlei kankersoorten en gelukkig ook bij een uitzaaiing van een melanoom; daarvoor waren er eerder geen behandelmogelijkheden.
In het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam doen ze veel en uitgebreid onderzoek naar meer behandelmogelijkheden bij uitzaaiingen van een melanoom. Daarvoor is geld nodig.

Nu heb ik een stichting gevonden: Stichting Linda tegen Melanoom uit Zwolle. Deze stichting wil ik graag ondersteunen door middel van een actie in mijn praktijk.
In week 21 en 22 zal ik mijn opbrengst doneren aan deze stichting en ook zal er een kleine collecte-bus staan in de praktijk. Ook is het mogelijk om een donatie te doen via de bankrekening van Praktijk voor huidverzorging Bianca NL23 RABO 0382874161 o.v.v. actie tegen melanoom; dan zorg ik dat het bij de stichting terecht komt!

Zoals bekend hoeft een melanoom niet door zonneschade te ontstaan, maar zeker is het belangrijk om verstandig zonnen onder de aandacht te brengen! Graag geef ik hier uitleg over en kijk ook eens in deze folder.

Inschrijven nieuwsbrief

Archief